
Greece talks Japan
Το Greece talks Japan είναι ένα podcast αποκλειστικά για την Ιαπωνία!
Ο ιαπωνικός πολιτισμός μέσα από την παράδοση, τις τέχνες, το σινεμά, την μουσική, τις πολεμικές τέχνες, τα anime, τα manga, το cosplay, την τεχνολογία, την επιστήμη και άλλα, έχει για χρόνια ένα σταθερό κοινό στην χώρα μας, το οποίο τα τελευταία χρόνια αυξάνεται και αριθμητικά, αλλά και στην ποιότητα του ενδιαφέροντος.
Το podcast Greece talks japan έχει δημιουργηθεί από την ομάδα του Japan Festival Greece και τον Παναγιώτη Άγριο με συνπαρουσιαστή τον Φώτη (Namida). Η πολύχρονη ενασχόληση άλλα και η αγάπη των συντελεστών για την Ιαπωνία ,είναι η καλύτερη εγγύηση για την ποιότητα αυτού του podcast που θα ταξιδέψει κυριολεκτικά στον μαγευτικό κόσμο της Ιαπωνίας! Οι θεματικές που θα ασχοληθούμε στα επεισόδια μας θα καλύπτουν εύρος της ιαπωνικής ζωής και κουλούρας όπως :
- Ιαπωνική κουλτούρα : Shodo Καλλιγραφία, Sumi e Ζωγραφική με μελάνι, Οrigami, Μουσική Taiko/Sakuhachi/Samisen, Ikebana ανθοδετική κ.α
- Ιαπωνία Σήμερα : Έθιμα, Γλωσσά, Φαγητό, sushi, Τεχνολογία κ.α
- Pop culture : Anime, Manga, Video games, J pop, Ταινίες κ.α
- Πολεμικές τέχνες : Αναφορές σε σύγχρονες πολεμικές τέχνες όπως karate-judo-aikido άλλα και παραδοσιακές Koryu από τα βάθη των αιώνων
- Ταξίδι στην Ιαπωνία : Προτάσεις για sightseeing, πληροφορίες για το πρώτο σας ταξίδι κ.α
Ελπίζουμε να μας ακολουθήσετε και να γίνετε συνοδοιπόροι μαζί μας σε αυτό το όμορφο ηχητικό ταξίδι στον κόσμο της Ιαπωνίας.
Για πληροφορίες,σχόλια,προτάσεις, μπορείτε να μας στείλετε στο
E-mail : info.japanfestival@gmail.com
Σχετικά με εμάς μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link:
facebook : https://facebook.com/JapanFestivalGR
You tube : https://www.youtube.com/channel/UCNzpbsqBkVBwTdJUwQ8ieGw
Instagram : https://www.instagram.com/JapanFestival_GR
Twitter : https://twitter.com/JapanFestivalGR
Greece talks Japan
Sakuhachi η μουσική της ψύχης
Sakuchachi η μουσική της ψυχής
Αν υπάρχει ένας ήχος που θα μπορούσε να συνοδέψει τις σκέψεις μας για την Ιαπωνία δεν είναι άλλος από τον ήχο του sakuhachi . Το sakuhachi είναι μια μορφή ιαπωνικού πνευστού οργάνου που έχει επηρεάσει βαθιά τον πολιτισμό της Ιαπωνίας όχι μόνο στο θρησκευτικό κομμάτι αλλά και ολόκληρης της ιαπωνικής παράδοσης . Σε αυτό το επεισόδιο θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την καταγωγή , την ιστορία , αλλά και ένα ολόκληρο κομμάτι sakuhachi ζωντανά ηχογραφημένο για την εκπομπή μας από τον Γεράσιμο Δημοβασίλη .
Το σακουχάτσι είναι πνευστό όργανο της ιαπωνικής μουσικής παράδοσης. Χρησιμοποιήθηκε ως επίσημο όργανο της αυλής της μεσαιωνικής Ιαπωνίας, ως πνευματικό εργαλείο μοναχών του Ρινζάι Ζεν, ενώ παράλληλα έχει χρησιμοποιηθεί ως όπλο και ως μέσο επιβίωσης των μοναχών, μέσα από την πρακτική της επαιτείας (takuhatsu). Από την εποχή της μεταρρύθμισης του Αυτοκράτορα Meiji, η χρήση του έπαψε να επιτρέπεται αποκλειστικά στους μοναχούς Κομουζό και από τότε χρησιμοποιείται πλέον ως μουσικό όργανο με παγκόσμια εμβέλεια. Στις μέρες μας, το απλό αυτό κομμάτι μπαμπού με τις πέντε οπές έχει καταφέρει με το μοναδικό ηχόχρωμα και την ευελιξία έκφρασής του, να κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον ποικίλων μουσικών δρόμων, υπερβαίνοντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα ως μεταμοντέρνο πλέον μουσικό όργανο.
Ο Γεράσιμος Δημοβασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Από μικρή ηλικία και μέχρι σήμερα ασχολήθηκε με τη μουσική με ποικίλα μουσικά όργανα (φλάουτο, tin whistles, κέλτικη άρπα, κιθάρα, κρουστά, synthesizer κοκ). Από το 2002 ξεκίνησε την εκμάθηση του παραδοσιακού ρεπερτορίου Honkyoku, του Ιαπωνικού φλάουτου shakuhachi, παρακολουθώντας σεμινάρια και μαθητεύοντας με καταξιωμένους δασκάλους (Kiku Day, Kaoru Kakizakai, Keisuke Zenyoji, Tony Clark κα). Από το 2011 εστιάζεται στο παλαιότερο στυλ του οργάνου, Kinko Ryu, με το δάσκαλο Gunnar Jinmei Linder, διευρύνοντας το ρεπερτόριό του σε Honkyoku αλλά και σε Jiuta Sokyoku κομμάτια. Σήμερα κατέχει το δίπλωμα Jun Shihan της σχολής Chikumeisha, σχολή ιδρυθείσα από τον Yamaguchi Shiro, πατέρα του National Living Treasure, Yamaguchi Goro. Παράλληλα με το shakuhachi, είναι μέλος του συγκροτήματος Ιαπωνικών κρουστών Αtene Daiko, ασχολείται με την ηχοθεραπεία και διδάσκει Τάι Τσι.
E-mail: yerasimosd@hotmail.com
τηλ : 6932932156
youtube : yerasimos dimovasilis